Artiest

Gabriel Rios - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Gabriel Rios
Puertoricaanse muzikant die tegenwoordig in België woont. Gabriël Rios breekt in 2004 door met zijn eerste album Ghostboy. Het nummer 'Broad Daylight' wordt begin 2006, als het voor de tweede keer wordt uitgebracht, een grote hit.

Gabriël Rios wordt in 1978 geboren in Puerto Rico. Hij woont sinds 1997 in het Belgische Gent en studeert aan de kunstacademie. Maar in plaats van kunst gaat hij muziek maken. Hij stapt in een bandje genaamd The Nothing Bastards en bereikt hiermee in 1998 de finale van de Rock Rally.

Roots

Het optreden bevalt hem goed, maar hij mist zijn Zuid Amerikaanse roots bij The Nothing Bastards. Daarom gaat hij bij de band L. Santo. Dit biedt echter ook geen uitkomst. De beste oplossing voor hem is om solo te gaan en met de hulp van de Belgische producer Jo Bogaert werkt hij aan zijn eerste solo-album.

'Broad Daylight'

Het album Ghostboy komt uit in 2004 en bevat onder andere de single 'Broad Daylight'. Theo van Gogh besluit het nummer de titelsong van zijn film 06-05 te maken. Ook een sinaasappelsapmerk is weg van het nummer en plakt het onder een reclame. Hiermee wordt het nummer nieuw leven ingeblazen en 'Broad Daylight' wordt zelfs opnieuw uitgebracht. 

Festivals

Rios' tweede album komt uit in 2005. En Vivo is minder succesvol dan het debuutalbum, maar Rios is een populaire act op de zomerfestivals dat jaar. Hij staat onder andere op Pinkpop, Parkpop en Lowlands.

Angelhead

Dat Gabriel Rios niet van stil zitten houdt, blijkt als hij in 2007 zijn derde album Angelhead uitbrengt. De eerste single van het album is 'Tu No Me Quieres'. 

Pinkpop

Ook in de zomer van 2007 is de Puerto Ricaanse zanger te bewonderen op diverse festivals. Zo staat hij eind mei op Pinkpop en een maand later op Rock Werchter.

Nummers Gabriel Rios