Artiest

The Clash - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Clash
Britse punkrockband die in 1976 in Londen wordt opgericht. De grootste hit scoort The Clash met 'Should I Stay Or Should I Go' in 1991, maar dan is de band al vijf jaar uit elkaar.

Na geïnspireerd te worden door een Sex Pistols concert in Londen, besluit Joe Strummer zijn andere band de 101-ers op te heffen en een nieuwe weg in te slaan. Met Mick Jones (van de band London SS) en Keith Levene is The Clash in 1976 een feit. In het volgende jaar komt de eerste single 'White Riot' uit.

London Calling

In 1979 toert de band voor het eerst in Amerika, en wel tweemaal.  Tijdens de tournee werken ze samen met muzikanten als Bo Diddley en Screamin' Jay Hawkins. Er wordt gezegd dat deze 'oude rotten' veel inspiratie boden voor het album London Calling, welke in 1979 met succes uitgebracht wordt.

Het einde

Vanaf het begin van de jaren '80 begint de groep al de eerste scheuren te vertonen, en in 1986 is het dan toch echt afgelopen met de Clash. Hun hit 'Should I Stay Or Should I Go' wordt in de jaren '90 nog herondekt door velen, wanneer het gebruikt wordt in een spijkerbroek-reclame.