Artiest

Frank Duval - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Frank Duval
Duitse zanger die in 1977 debuteert als componist van Duitse misdaadseries Tatort, Derrick en Der Alte. Met het nummer ‘Angel Of Mine’ scoort hij een grote hit in Duitsland. Ook in Nederland belandt het nummer op nummer 1. Hij blijft vooral populair in Duitsland, maar weet in 1986 de Nederlandse hitlijsten wederom te bereiken met ‘It Was Love’.

Omweg

Duval staat op 8-jarige leeftijd al op een podium als zanger. Hij volgt een opleiding voor acteur en danser, maar via een omweg belandt hij toch in de muziek. Aanvankelijk zingt hij samen met zijn zus, maar in 1977 componeert hij muziek voor de Duitse misdaadserie Tatort. Dat blijkt een succes en hij mag daarna ook muziek aanleveren voor andere zogenaamde Duitste krimi’s als Derrick en Der Alte.

Angel Of Mine

In 1981 belandt hij in Nederland op nummer 1 met het nummer ‘Angel of Mine’. In 1986 scoort hij -samen met zijn echtgenote Klaina Maloyer - middels ‘It Was Love’ nogmaals een hit in ons land. In Duitsland boekt hij nog enkele hits. Duval schrijft daarnaast ook nummers voor anders artiesten en richt zich tegenwoordig ook op korte, experimentele films.

Nummers Frank Duval