Artiest

Is Ook Schitterend - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Is Ook Schitterend
Is Ook Schitterend (IOS) is een Groningse band die in 1997 een grote hit had met ‘Voltooid Verleden Tijd’ van het album Hemel En Aarde.

Na een volgende hitsingle 'Iedereen' van hun tweede cd genaamd Dichterbij uit 1999 wordt het echter vrij snel weer stil rond deze band. Na de nodige artistieke meningsverschillen breken ze met het management en hun platenmaatschappij. Ze blijven ondertussen wel optreden en laten met name in het theater en tijdens de Marlboro Flashback Tour, waarbij ze covers van Dire Straits ten gehore brengen, hun veelzijdigheid zien. Van deze Flashback tour komt in 2000 een cd genaamd Investigations - Dire Straits Flashbacks, uit. Het volgende album van de band waarop eigen nummers zijn te horen wordt onder eigen beheer opgenomen en geproduceerd. Dit album, getiteld Zaterdagnacht, Zondagmorgen, komt uit in 2001. 

Nieuw studioalbum

In 2003 krijgt de band een nieuw platencontract bij CNR en mogen ze 5 nieuwe albums uitbrengen. Samen met producer Gordon Groothedde (o.a. Intwine) wordt er gewerkt aan een nieuw studioalbum. Dit vierde album, genaamd - 4 - met de hitsingel 'Hoe het voelt' wordt op 21 augustus 2005 uitgebracht. 'Hoe het voelt' is in oktober de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 40, op nummer 23. 

Exit Dim

In december draagt Dim zijn stokjes over aan Pepijn van den Boogaard. Dim over de reden waarom hij besloten heeft te stoppen: "Waar ik het afgelopen jaar steeds vaker achterkwam is dat ik liever alternatievere muziek maak. Daarnaast wil ik serieuzer met “roots” stijlen, zoals blues en soul aan de slag. Ook drumles geven vormt steeds meer een belangrijk onderdeel in mijn leven, waar ik nu veel tijd en energie in steek". 

Uit de Schaduw

De tweede single van het album Uit de Schaduw (17 februari, 2005) komt binnen op nummer 31 in de Top 40. En wordt tevens gebruikt voor de nieuwe campagne van De Staatsloterij: "Zolang je durft te dromen komt vanzelf voor jou dat ene moment". Het nummer komt op de playlist van 3FM. 

Open

Hierna is het even stil rondom de band, maar op 22 oktober (2007) komt hun nieuwe album Open uit. Een week voor de officiële release zijn de tracks al te beluisteren via de Hyves-pagina van IOS. Van het album komen twee singles uit: 'Morgen' en 'Open'. Deze laatste gaat over verslaving en wordt op single gepresenteerd als sigarettenpakje. De titel slaat op de uitspraak: 'Ik stop morgen'.