Artiest

Julie Rogers - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Julie Rogers
Britse zangeres die met haar tweede single ‘The Wedding’ (1965) haar grootste hit maakt. Er worden wereldwijd ruim vijftien miljoen exemplaren van verkocht. Rogers doet het niet alleen in de jaren zestig uitstekend; ondanks het uitblijven van echte grote hits, is zo nog steeds een vaak gezien gast op de internationale podia.
Rogers start haar loopbaan als zangeres bij het Teddy Foster Orchestra in Groot-Brittanië. Na twee seizoenen vormt ze een duo met Teddy Foster en treedt ze in Europa op voor Amerikaanse militairen. Ze gaat - op aanraden van Foster - solo en wordt getekend door Phonogram. Haar eerste single ‘It’s Magic’ doet nog niet zoveel stog opwaaien, maar ‘The Wedding’ blijkt een doorslaand succes.

Roy Orbison

Maar liefst vijftien miljoen exemplaren worden er van de single verkocht. Rogers verandert in een grote ster en is te zien op televisie naast sterren als Roy Orbison en Tommy Cooper. Rogers maakt vervolgens nog een aantal succesvolle singles: ‘Like a Child’ en ‘Hawaiian Wedding Song’ die in 1965 hits worden.

Volle zalen

Ook al wordt het succes van ‘The Wedding’ niet meer geëvenaard, Rogers blijft de decennia daarna in trek en trekt ondertussen nog steeds volle zalen wereldwijd.

Nummers Julie Rogers