Artiest

Gibson Brothers - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Gibson Brothers
Disco/salsa-band uit Martinique die in de jaren ’70 en ’80 wereldwijd scoort op zowel de dansvloer als in de hitparades met hits als ‘Cuba’ en ‘Que Sera Mi Vida’. Ondanks het feit dat wereldhits daarna niet meer behaald worden, blijft het trio onverminderd touren en nieuwe platen maken.

Broers

De drie broers die tezamen The Gibson Brothers vormen, komen oorpronkelijk van het Antilliaanse eiland Martinique. De heren verhuizen op jonge leeftijd naar Parijs waar ze zich in 1976 omdopen tot The Gibson Brothers. De eerste single ‘Come To America’ wordt meteen een hit in Frankrijk en Italië.

Cuba

Hun eerste nummer-1 hit in Nederland scoren ze in 1977 met de single ‘Non Stop Dance’. De mix van salsa en disco slaat ook in de rest van Europa en de Verenigde Staten aan; het nummer ‘Cuba’ behaalt in maar liefst zestien landen de hoogste plek in de hitlijsten en gaat 5 miljoen keer over de toonbank. In 1983 scoort de groep haar grootste hit met het nummer ‘Que Sera Mi Vida’.

Abeltje

De daaropvolgende jaren neemt het hitsucces af, maar blijft de groep optreden en platen maken. In de jaren ’90 weten ze in België nog twee hits te scoren en in Nederland duikt het trio op op de soundtrack van de succesvolle film Abeltje. Ondertussen wordt er ook nog volop opgetreden.

Nummers Gibson Brothers