Artiest

Rumer - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Rumer
Londense zangeres die in 2011 haar debuutalbum Seasons Of My Soul uitbrengt. Het timbre van Rumer (Sarah Joyce) wordt vergeleken met dat van Karen Carpenter, te horen op haar single 'Slow', die in juli 2010 verschijnt. Voor haar loopbaan als solo-artieste is Rumer onderdeel van de indie-popband La Honda.

Sarah Joyce wordt geboren in Pakistan als dochter van een Britse moeder en een Pakistaanse vader. Ze start haar muzikale carrière in 2000 als zangeres van de Londense indie-popband La Honda. In 2004 start ze met een nieuw project, Rumer & The Denials.

Eerste soloplaat

Rumer brengt in 2007 haar eerste werk uit als solo-artiest. Coffee And Honey is een verzameling van solowerk dat ze rond die tijd heeft opgenomen. Het album wordt onder haar echte naam, Sarah Joyce, uitgebracht. Ze verdient haar geld met bijbaantjes en optredens in Londense pubs en nachtclubs. Ze wordt tijdens één van haar optredens ontdekt door Steve Brown, een componist van televisiemuziek. Ze gaan samen aan de slag om een platenmaatschappij te vinden en een debuutalbum te maken.

Seasons Of My Soul

Ze vervolgt haar carrière onder de naam Rumer, geïnspireerd op de schrijfster Rumer Godden. In 2010 tekent ze een contract bij Atlantic Records. Eind 2010 is heeft Rumer samen met Steve Brown het debuut Seasons Of My Soul klaar. Haar eerste single ‘Slow’ wordt een hit in Engeland. Burt Bacharach pikt het op en nodigt haar uit voor een privé optreden. De ontmoeting krijgt vervolg met het kerstalbum Rumer Sings Bacharach At Christmas.

Doorbraak in 2011

Seasons Of My Soul komt in februari 2011 in Nederland uit en stijgt meteen naar nummer twee in de albumlijst. In Engeland wordt ze uitgenodigd voor de BBC programma’s Later With Jools Holland en Electric Proms. In 2011 krijgt ze erkenning door haar nominaties voor de Brit Awards.

Boys Don’t Cry

Rumer brengt in mei 2012 haar tweede album Boys Don’t Cry uit. Het album bevat twaalf klassiekers uit haar jeugd, de jaren '70. Ze covert onder andere nummers van Isaac Hayes, Todd Rundgren, Hall & Oates en Gilbert O’Sullivan. De eerste single ‘P.F. Sloan’ is in het origineel uitgebracht door Jimmy Webb in 1970.

Nummers Rumer