Artiest

Nick Kamen - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Nick Kamen
Model en singer/songwriter die in 1986 een helpende hand van Madonna krijgt. 'Each Time You Break My Heart' levert Nick Kamen een Top 10 hit op. In 1990 lukt het hem weer de Top 10 te halen, dit keer met 'I Promised Myself'.

Nick Kamen groeit op in het Engelse plaatsje Harlow. Zijn broer Chester leert hem gitaar spelen en samen geven ze rockconcerten in de huiskamer. In 1980 verhuist hij naar Londen en verdient al snel wat geld als model. In 1984 is Nick druk met een demo bezig, wanneer hij door Levi wordt gevraagd voor een TV-spotje.

'Sekssymbool'

Het jaar erop is te zien hoe hij in zijn boxershorts wacht totdat zijn spijkerbroek gewassen is. Het spotje wordt een hit en Nick een sekssymbool. Dat ie niet alleen maar een lekker bekkie en een wasbordje heeft, bewijst hij een jaar later met 'Each Time You Break My Heart'. De single, geschreven door Madonna en Stephen Bray (van o.a. de band The Breakfast Club) haalt de Nederlandse Top 40. Ook de opvolgsingle 'Loving You Is Sweeter Than Ever' wordt een hit. Beide singles zijn terug te vinden op het titelloze debuutalbum uit 1987.

'I Promised Myself'

In 1988 is het tijd voor Us. De single 'Tell Me' flopt in Nederland, maar doet het in de rest van Europa een stuk beter. Move Until We Fly uit 1990 levert wel een hitsingle op. Het door Nick (mede)geschreven 'I Promised Myself' staat in de zomer van 1990 in de top 10. Andy Richards, bekend van zijn samenwerking met de Pet Shop Boys, is verantwoordelijk voor de productie. Richie Stevens, die eerder met Culture Club heeft gewerkt, is de mixer van het album. Het artwork is van Barry, de broer van Nick. Whatever, Whenever laat vijf jaar op zich wachten. Het Nick Kamen-virus is dan slapende.