Artiest

Bertolf - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Bertolf
Bertolf Lentink is een singer/ songwriter, die heeft gespeeld in de band van Ilse DeLange en daarvoor in zijn eigen band The Junes. Nu is Bertolf voor zichzelf begonnen. Zijn debuutalbum For Life verschijnt begin 2009. Zijn tweede album Snakes & Ladders brengt Bertolf halverwege 2010 uit.
The Junes

Bertolfs begint zijn muzikale carrière als frontman van de band The Junes. De band wint in 2007 John Lennon Amnesty International Contest van Radio 3FM en Battle of the Bands in de Amsterdamse Melkweg. The Junes speelt nog in het voorprogramma van The Sheer en Ilse DeLange. Bertolf zelf zingt in 2007 een nummer mee met Ilse DeLange op Pinkpop. The Junes doet in 2007 ook op Lowlands aan, na het winnen van de 'Make Some Noise for Darfur'-actie.

Voordat The Junes een album uitbrengt, geeft de band 21 oktober 2007 een afscheidsconcert in hun thuisstad Zwolle. Bertolf is vanaf dan een soloartiest.

For Life

In juni 2008 tekent Bertolf bij platenmaatschappij 8Ball, waar ook Alain Clark, Leaf en Miss Montreal een contract hebben. Zijn eerste single ‘Another Day’ doet eind november 2008 aan. Bertolfs debuutalbum For Life is begin 2009 een feit. ‘For Life’ is eveneens de naam van zijn tweede single. Zijn derde single, ‘Mr. Light’, scoort het best in de hitlijsten. Een clubtour door Nederland volgt in 2009. In maart 2010 ontvangt Bertolf Lentink een Zilveren Harp.

Snakes & Ladders

In januari 2010 heeft Bertolf genoeg materiaal om weer de studio in te duiken. Voor deze plaat speelt Bertolf alle instrumenten en vocals zelf in. In het voorjaar van 2010 is het album Snakes & Ladders een feit. 'Two in a million' en 'Cut me loose'  zijn singles van dit tweede album.

Het derde album Bertolf

Zijn nieuwe album heet simpelweg Bertolf en verschijnt 23 maart 2012. De eerste single 'Mary' is een gevoelig nummer waarin hij zijn overleden schoonmoeder postuum om de hand van haar dochter vraagt. In 2013 maakte hij een plaat met Kasper van Kooten en een jaar later met de band Color Reporters

Jericho

In 2015 brengt Bertolf het nummer 'Jericho' uit. 

Nummers Bertolf