Artiest

Champaign - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Champaign
Champaign breekt in 1981 als een komeet door met de hit ‘How ‘Bout Us’. Het album How ‘Bout Us, waar het nummer -uiteraard- op staat, wordt dat jaar uitgeroepen tot een van de beste albums van het jaar. Wie had dus ooit gedacht dat Champaign na zo’n succesvolle start slechts zou uitgroeien tot een groot one-hit-wonder?

De band Champaign bestaat uit zeven leden, die allemaal in de Amerikaanse stad Champaign (Illinois) woonden. ‘How ‘Bout Us’, gezongen door Pauli Carman en Rena Jones, is geproduceerd door Leo Graham. Het wordt wereldwijd een succes. Ook in Nederland haalt het lied een nummer 1 positie. 

Dat was het

Maar na het eerste album is het afgelopen met het succes. Twee albums volgen: Modern Hart en Woman in Flames. Het eerste album komt niet hoog in de hitlijsten en verdwijnt alweer snel. Woman in Flames wordt zelfs geheel genegeerd. 

Toch vierde album

Pauli Carman verlaat in 1985 de band voor een kort solo-uitstapje naar de dance-scene. Hij heeft een hitje met ‘Dial My Number’, maar is in 1991 weer terug bij Champaign voor het opnemen van het vierde album Champaign IV. Ook dit album wordt een flop en de band laat het hierbij wat albums betreft. 

Te gast

Wel komen ze in de jaren ’90 nog regelmatig samen voor gastoptredens. In 2004 overlijdt bandlid Michael Day aan kanker. Daarna treedt Champaign niet meer op. Wel komt er dat jaar nog een Greatest Hits Collection uit.

Nummers Champaign