Artiest

Hazel O'Connor - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Hazel O'Connor
Van oorsprong Britse actrice die middels een hoofdrol -en een soundtrack- in de muziekfilm Breaking Glass de hitlijsten binnenrolt. De soundtrack slaat aan en O’Connor scoort een grote hit met het nummer ‘Will You’. Ze blijft daarna actief als muzikante, toert en neemt verschillende albums op. Daarnaast is ze ook te zien als actrice in verschillende tv-series en theaterstukken.

Hazel O’Connor’s doorbraak beleeft ze met de film Breaking Glass, haar debuut op het witte doek maakt ze in een softsex-film getiteld Girls Come First. Dat blijkt een stuk minder succesvol dan die muziekfilm uit 1980. Bij Breaking Glass hoort ook een soundtrack en de nummers daarop worden gezongen door de actrice. Film en soundtrack worden een groot succes en O’Connor gaat zelfs op tournee.

Glastonbury

De zangeres maakt gedurende het begin van de jaren tachtig nog enkele goed ontvangen platen, maar ze raakt gedesillusioneerd door de platenindustrie en keert de muziekwereld de rug toe. Wel blijft ze als actrice te zien op de - Britse - televisie en in het theater. In 1997 maakt ze een muzikale comeback middels het album Five In The Morning. Het nummer ‘Na Na Na’ wordt zelfs een hit in Groot-Brittanië. De interesse in de zangeres is allesbehalve over; ze tourt succesvol in Europa en speelt twee keer op het vermaarde Britse Glastonbury-festival.

Nummers Hazel O'Connor