Artiest

Lynsey de Paul - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Lynsey de Paul
Britse singer/songwriter die naast eigen hits ook voor andere artiesten nummers schrijft. In de jaren zeventig breekt ze door met de single ‘Sugar Me’, dat ook in Nederland voor een doorbraak zorgt. Er volgen meer hitsingles en in 1977 doet ze mee aan het songfestival. Naast een muzikale loopbaan acteert en produceert ze ook.
Het eerste succes voor Lynsey De Paul is een hit voor The Fortunes. ‘Storm In A Teacup’ is door haar voorzien van een tekst en blijkt een voltreffer. Niet lang daarna debuteert ze zelf als artieste met de single ‘Sugar Me’. Het nummer slaat in heel Europa aan en bezorgt haar in 1972 Nederland een nummer 1-notering. Gedurende de jaren zeventig schrijft ze meer hits, waarvan ‘Won’t Somebody Dance With Me’ (1973, zeventiende plaats) en ‘Ooh I Do’ (1974 tweeëntwintigste plaats) ook hier goed boeren.

Songfestival

In 1977 komt ze samen met zanger Mike Doran uit voor Engeland tijdens het Eurovisie Songfestival. Het duo behaalt een tweede plek, maar het nummer ‘Rock Bottom’. De twee werken vaker samen en tekenen voor meer hitsingles.

Shirley Bassey

Naast zangeres en componist schrijft De Paul in de jaren tachtig ook voor andere artiesten waaronder Shirley Bassey. Ze is verder te zien op televisie, werkt mee aan musicals en produceert kinderliedjes. In 1992 maakt ze voor televisie een documentaire over zelfverdediging voor vrouwen. Ze wint er een award mee. In 2006 verschijnt er een dvd over hetzelfde thema.