Artiest

Scorpions - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Scorpions
Duitse hardrockband uit Hannover. Scorpions wordt opgericht in 1965 en hebben twee Top 5-hits op hun naam staan met 'Still Loving You' en 'Send Me An Angel'.

Naam

De naam ‘the Scorpions’ is al bezet bij de oprichting, door een rock 'n roll groep uit Manchester. De Engelse band uit is een jaar eerder met ‘the Scorpions’ maar door een laat debuutalbum en nog later internationaal succes is dat in de beginjaren geen probleem.

Eerste, maar late album

Het eerst album van de Duitse rockers komt in 1972 uit onder de naam Lonesome Crow. The Scorpions krijgen echter pas buitenlandse erkenning in 1984 met het album Love at first Sting. ‘Still Loving You’ is de alom bekende single van die plaat. 

Eerst Westerse band in ‘Rusland’

De Scorpions staan in het voorjaar van 1991 op nummer 1 met het politieke 'Wind Of Change', dat werd geschreven over de veranderingen in Oost-Europa. Ook is het vijftal de eerste westerse band die mag optreden in de voormalige Sovjet-Unie. 

Laatste album

In 2010 besluiten The Scorpions hun laatste studioalbum op te nemen; Sting in the Tail. De band stopt echter niet meteen, want een drie jaar durende tour volgt daarop.