Artiest

Bill Medley - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Bill Medley
Bill Medley heeft in zijn carrière veel profijt gehad van film. Enkele hits als lid van de Righteous Brothers, worden in de jaren tachtig door soundtracks nieuw leven ingeblazen. Zijn duet met Jennifer Warnes voor Dirty Dancing wint een Grammy. Maar Bill is ook geen onverdienstelijke solo-artiest. Hij heeft veertien eigen albums op zijn naam staan.

Bill Medley komt uit een muzikaal gezin. Als jongen zingt hij in een kerkkoor, als puber in een schoolkoor en als twintiger speelt hij in zijn eigen band The Paramours. Hij wordt bekend in de jaren zestig als hij samen met Bobby Hatfield de Righteous Brothers vormt. 

Broers 

Met de Righteous Brothers heeft Medley hits als ‘You’ve Lost That Lovin’ Feeling’ en ‘Unchained Melody’. Het duo gaat uit elkaar in 1968, komt weer bij elkaar in 1974. Ze nemen een break in 1976 en komen uiteindelijk door het succes van de soundtracks van de films Ghost en Top Gun weer definitief bij elkaar.

Solo

Daarnaast heeft Bill nog steeds tijd voor zijn solocarrière. Hij brengt veertien albums uit, waaronder Soft And Soulful, Nobody Knows en A Song For You. Zijn voorlopig laatste album brengt hij uit in 1997, Almost Home.

Grammy

Bill Medley voert samen met Jennifer Warnes in 1987 verschillende internationale hitlisten aan, waaronder de Nederlandse Top 40. '(I've Had) The Time Of My Life' is de titelsong van de Patrick Swayze-film Dirty Dancing. Ze winnen hiermee een Grammy Award.