Artiest

Dennis Edwards - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Dennis Edwards
Dennis Edwards heeft een paar hits gescoord met Siedah Garrett, maar hij werd vooral beroemd als leadzanger van The Temptations.

Auditie

Dennis Edwards zat op de middelbare school bij het Crowns of Joy Gospelkoor. Daarna startte hij zelf de soul-jazzband Dennis Edwards & The Fire Birds. Tijdens een optreden hoorde Motown legende James Jamerson hem zingen. Hij vroeg Edwards auditie te doen voor The Contours, een band onder de vlag van Motown. Hij scoorde daar de hit "It's So Hard Being Alone", wat zijn toegang was tot het beroemde label. Al snel stapte hij over naar The Temptations.

Temptations

Edwards had moeite met het blijven bij The Temptations, maar hij had vooral ook moeite met het weggaan. In 1968 kwam hij bij de groep als leadzanger. In 1977 ging hij weg, om in 1979 weer terug te keren. The Temptations scoorden hits met "I Can't Get Next To You", "Ball of Confusion" en de grote hits "Papa Was A Rolling Stone" en "Masterpiece". In 1983 liet Edwards weer The Temptations voor wat het was en nam hij onder andere meerdere duetten op met Siedah Garrett. De eerste was "Don't Look Any Further", wat niet in de hitlijsten terug kwam, maar toch een klassieker werd. Daarna kwam nog "You're My Aphrodisiac" en "Coolin' Out" uit. Het zal niet als verbazend gezien worden dat Edwards in 1987 weer terug keerde naar The Temptations.

Nummers Dennis Edwards