Artiest

Bloem - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Bloem
Gooise band rond de zoon van Mies Bouwman die begin jaren '80 met het nummer 'Even Aan Mijn Moeder Vragen' een grote hit scoort.

Joost Timp, zoon van TV-presentatrice Mies Bouwman, richt in 1980 een nieuwe band op. Bloem is een samenvoegsel van de (Engelstalige) bands Teenager en Bloom. Cor Claessen speelt bas, Juus Piek drums en Tom Sijmons gitaar. Wanneer zanger Joost Timp zich aan Nederlandse teksten waagt, weet hij producer Will Hoebee (van o.a. Saskia & Serge) enthousiast te maken. In twee dagen tijd (!) wordt het debuutalbum Vooral Jong Blijven opgenomen.

Hitsingle

'Even Aan M’n Moeder Vragen' is de eerste single en slaat direct aan. Van de meezinger worden zo'n 45.000 exemplaren verkocht. De single schopt het tot nummer 14 in de Nederlandse Top 40. Bloem lijkt een eendagvlieg. De opvolger 'Vooral Jong Blijven' wordt geen hit en de singles 'Ik Wil Lang Haar' en 'De Poes' halen de Tipparade niet eens. Onder de vleugels van een nieuwe platenmaatschappij neemt Bloem in 1982 een titelloze lp op. De in twee weken opgenomen plaat bevat hit(je)s in de singles 'Omdat (Parce Que, Because)' en 'Ik Wil Alleen Bij Jou Zijn'.

Stop

Het jaar erop besluit de band ermee te stoppen. De reden hiervoor is dat platenmaatschappij CNR meer aandacht besteedt aan Het Goede Doel dan aan Bloem. In 1984 is het tijd voor Boy Commando’s, de nieuwe band van Timp, Sijmons en Piek. De band wordt geen succes. De heren van Bloem hebben de entertainment nooit de rug toegekeerd. Alleen zijn ze tegenwoordig achter de schermen werkzaam. Cor Claessen werkt bij een reclamebureau. Juus Piek maakt muziek voor films, commercials en cartoons en Joost Timp schrijft teksten voor commerciële TV-programma's. Sinds 1999 ontfermt Tom Sijmons zich over de zangeres en internet-babe Sarah.