Artiest

Diggy Dex - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Diggy Dex
Rapper en Hip Hop producer Koen Jansen gaat schuil achter de naam Diggie Dex.

Hij maakt lange tijd deel uit van de Amersfoortse hiphopformatie D.A.C. en brengt in 2006 zijn solo-album Verhalen Vanuit De Sofa uit. Naar aanleiding van dit album treedt Diggy Dex veelvuldig op door het land, samen met Skiggy Rapz (Grote Prijs van NL-winnaar 2003) op o.a. Mystery Land.

Mayonaise voor de ziel

Op zijn tweede album, Mayonaise Voor De Ziel, gaat hij een samenwerking aan met de Belgische singer/songwriter Eva De Roovere in het nummer 'Slaap Lekker (Fantastig Toch) '. Dit nummer wordt een flinke hit.

2010

In 2010 staat Diggy Dex op Noorderslag en tourt hij met de live band De Dopeste Familie langs de poppodia in Nederland. Ook maakt hij furore door samen met de Nederlandse actrice, model en schrijfster Anna Drijver het nummer 'Wat Doe Je Dapper' op te nemen. In datzelfde jaar bengt hij zijn album Lange nachten, korte dagen uit.

Vaderschap

In januari 2014 brengt Diggy Dex zijn vierde album Do It Yourself uit onder zijn eigen label We Want More Music. Op dit album is onder andere het nummer 'Grote mannen worden klein' te vinden. Voor de productie van de video werkt Diggy Dex samen met regisseur Janetta Ubbels en illustrator Margot Holtman. Het nummer gaat volgens de rapper over het vaderschap en de verantwoordelijkheid die hij ervaart nu hij een zoon heeft.