Artiest

Will And The People - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Will And The People
Het Britse kwartet Will and the People brengt een vrolijke mix van pop en reggae.

Pogo

De missie van Will Rendle, de 22-jarige frontman, is het terugbrengen van pogo. Hij vindt publieksparticipatie één van de belangrijkste dingen. Als support-act voor The Police hebben ze bewezen dat ze dat ook aankunnen met een massaal publiek.

Verveling

Rendle is opgegroeid in een suf stadje aan de zuidkust van Engeland. Om de verveling tegen te gaan is hij gitaar gaan spelen en liedjes gaan schrijven geïnspireerd op de muziek van Bob Marley & The Wailers, The Specials en zijn lievelingsband uit Californië de ska-punkgroep Sublime.

Eigen band

Nadat de bandleden elkaar ontmoet hebben op het Glastonbury Festival in 2010 verhuizen Will and The People meteen met z'n allen naar een klein huisje op het platteland. Het plaatsje heet White Waltham, Maidenhead en ligt ten westen van Londen. Hier schrijven, oefenen en nemen ze hun muziek op.

And the People

De band bestaat naar Will Rendle- (vocals, guitar/ bass) uit: Charlie Harman (drums), Jim Ralphs (hammond Organ/ Melodica), James Keo (Bass/Guitar), Jamie Rendle (Guitar/percussion). De band is vooral beinvloed door The Beatles, The Doors, Supertramp, Bob Marley, The Police, John Lennon, Jerry Lee Lewis en Sun Records. In 2011 is hun debuutalbum uitgekomen.

Nummers Will And The People