Artiest

Les Reed Orchestra - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Les Reed Orchestra
Les Reed heeft als muzikant, arrangeur en componist een lange staat van dienst. Zijn ‘Man Of Action’ wordt gedurende de jaren zeventig als tune gebruikt op zeezender Radio Noordzee Internationaal. Hij schrijft daarnaast grote hits voor ondermeer Tom Jones en Engelbert Humperdinck.
De Brit Reed speelt in de jaren vijftig bij de Willis Reed Group. Hij speelt zowel piano als vibrafoon en de accordeon. In 1958 sluit hij zich aan bij een andere groep: The John Barry Seven, de band rond de beroemde filmcomponist. Ondertussen begint hij ook met het schrijven van hits voor anderen waaronder The Fortunes, Lulu en Hermans Hermits.

Tom Jones

Echt raak is het met het nummer ‘It’s Not Unusual’, dat Tom Jones een Britse nummer 1-hit oplevert. Hij tekent ook voor een deel van ‘Delilah’ een andere hit van Jones. Ook Engelbert Humperdinck weet met een nummer dat voor een deel door Reed geschreven is, te scoren; ‘The Last Waltz’ wordt een million-seller.

Radio Noordzee

In 1971 tekent hij, samen met zijn Orchestra, voor ‘Man Of Action’, een nummer dat vooral bekend wordt wanneer het als herkeningstune gebruikt wordt op zeezender Radio Noordzee Internationaal. Reed is ook actief als succesvol dirigent en arrangeur.

Nummers Les Reed Orchestra