Artiest

Los Indios Tabajaras - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Los Indios Tabajaras
Gitaarspelende Brazilliaanse broers die vanaf de jaren veertig in eerste instantie vooral in Zuid-Amerika naam maken met traditionele muziek. Een van die nummers, een Mexicaans volksliedje getiteld ‘Maria Elena’ wordt een internationale hit en weet ook de Nederlandse hitlijsten in 1965 te bereiken. Andere hits blijven daarna uit, maar de broers blijven actief in de muziek.
De broers Antenor Moreyra en Natalício Moreyra leren zichzelf het gitaarspel aan. De Indianen uit Brazillië maken in Zuid-Amerika naam in de jaren vijftig en zestig met hun interpretatie van klassieke en inheemse werken. In 1962 weet het duo met ‘Maria Elena’ - een Mexicaans nummer over de vrouw van een Mexicaanse presisdent - ook in Noord-Amerika te scoren. De single staat daar maar liefst veertien weken in de top 10.

Chet Atkins

In Nederland duikt de single in 1965 op. ‘Maria Elena’ is hier een wat minder groot succes en moet het doen met een vijfentwintigste plek in de Top 40. In Amerika neemt de groep platen op met Chet Atkins en Don Gibson. Er verschijnen tientalle platen van het duo. Wanneer Antenor stopt, gaat broer Natalício door met zijn vrouw Michiko.

Nummers Los Indios Tabajaras