Artiest

White Plains - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. White Plains
Britse groep die in het begin van de jaren ’70 een grote hit heeft met het nummer ‘My Baby Loves Lovin.’’ Ze zijn vertegenwoordigers van de zogenaamde Bubblegum muziek, vrolijke, kinderlijke Engelse popmuziek die het antwoord was op de folk en psychedelische rock.
De band krijgt zijn eerste hitsingle in 1970 als ‘My Baby Loves Lovin’’ de Engelse hitlijst binnenkomt. In Amerika is het nummer even een hit en haalt de top tien.

Debuut

Na een aantal singles in 1970 te hebben uitgebracht komt er in datzelfde jaar een debuut album, simpelweg getiteld White Plains. Op dit album staan verschillende nummers die in stijl variëren tussen ‘Bubblegum’ (zoals ‘Sunny Honey Girl’) en ‘mainstream pop’ (zoals 'You’ve Got Your Troubles').

Stop

Het vervolgalbum When You Are A King verschijnt in 1971. Maar de band heeft nooit het succes van zijn eerste single weten te evenaren. Na enkele wisselingen van bandleden en het opnemen van nog een aantal singles stopt de band in 1976. Enkele jaren later komen ze weer bij elkaar en gaan ze toeren in het ‘Oldies-circuit’.