Artiest

Lori Spee - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Lori Spee
Van oorsprong Amerikaanse zangeres die sinds 1970 in Nederland woont. Lori Spee heeft in 1982 een hit met 'How Many Times'. Ze werkt veel samen met Herman van Veen. In 1986 zingt zij een duet met ex-Procol Harum Gary Brooker.

Nederland

Lori Spee is geboren in Oklahoma, maar maakt furore in Nederland. In 1970 treedt ze in het huwelijk met haar Geleense vriend en vier jaar later komt haar muzikale carrière echt van de grond met behulp van zanger Gé Titulaer en studio-eigenaar Jan Theelen.

Debuut

Met haar debuutalbum Behind Those Eyes wint Spee in 1982 een Edison en een gouden plaat. Een jaar later ontvangt zij de Pall Mall Export-prijs voor haar gehele oeuvre. Het succes resulteert in talloze optredens, waaronder theatertournees door Nederland en België. Voor haar derde album Intuition krijgt ze opnieuw een Edison. In 1986 doet ze een duet met ex-Procol Harum Gary Brooker.

TV

Loris Spees ster is rijzende. Ze is betrokken bij TV-shows, werkt vaak samen met Herman van Veen en levert soundtracks voor verschillende films. Ook als actrice maakt ze naam.

My First Lady

Tijdens muziektheaterprodcuctie My First Lady (2003) vertolkt Spee de rol van Jacqueline Kennedy, de vrouw van de voormalige president van de Verenigde Staten. In 2004 verschijnt de gelijknamige CD en de voorstelling gaat op tournee in Nederland en België. Concerten in Londen, Bern, Linz en Wenen volgen.

Nummers Lori Spee