Artiest

Chi-lites - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Chi-lites
De Chi-Lites zijn opgericht in 1959 in Chicago onder de naam Hi-Lites. De groep bestond uit Marshall Thompson, Creadel Jones, Eugene Record, Robert Lester en Clarence Johnson.

Hi-Lites

Onder de naam Hi-Lites scoorde de groep op lokaal niveau enkele hits. Ze veranderen in 1964 de naam in Marshall Thompson and The Chi-Lites, als verwijzing naar hun thuisstad. Eind '64 verlaat Clarence Johnson de groep en besluiten ze hun band simpelweg "The Chi-Lites" te noemen. In 1967 tekenen ze bij Brunswick en in 1969 scoren ze hun eerste hit: "Give It Away." Het duurt tot 1971 voordat ze hun tweede hit scoren met "Are You My Woman", gevolgd door "(For God's Sake) Give More Power To The People", wat ook in de popcharts terechtkomt.

Bezetting

Daarna gaat het rommelen binnen Chi-Lites. Er verandert wat in de bezetting, het label komt in de problemen en er zijn nog meer veranderingen in de bezetting. Uiteindelijk stappen de overige heren over naar Mercury, maar daar worden geen hits gescoord. Wel nog bij het label daarna: Chi-Sound Label. De laatste hit stamt uit 1983 en heet "Bottoms Up". Tot op de dag vandaag tourt Chi-Lites over de wereld met "The 70's Soul Jam".

Nummers Chi-lites