Artiest

Candi Staton - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Candi Staton
Amerikaanse gospel zangeres die in 1976 met het disco-nummer 'Young Hearts Run Free' een grote hit scoort. Samen met The Source behaalt Staton diverse malen de hitlijsten met het nummer 'You Got The Love'. In Nederland wordt de remix van het nummer in 2006 een grote hit.

Candi Staton wordt geboren op 13 maart 1940 als Canzetta Maria Staton in Henceville, Alabama. Ze groeit op op het Amerikaanse platteland.

Gospelkoor

Voordat de zangeres een solo-carrière start in 1968 zingt ze als tiener in het Jewell Gospel Trio. Staton besluit in 1975 samen te gaan werken met de disco-producer Dave Crawford. Onder zijn hoede scoort ze in 1976 een hit met het nummer 'Young Hearts Run Free'.

'You Got The Love'

Het gebeurt niet vaak dat een nummer zo vaak opnieuw wordt uitgebracht als 'You Got The Love' van Candi Staton. Het nummer, voor het eerst uitgebracht in 1986, verschijnt in samenwerking met The Source drie keer. Zowel in 1991, 1997 als in 2005 wordt de Engelse hitlijst bereikt. In Nederland wordt het nummer in 2006 een top 10-hit.

Sex And The City

'You Got The Love' heeft voor veel vaste kijkers van de populaire tv-serie Sex And The City een speciale betekenis. Het nummer is namelijk te horen in de afsluitende scène van de laatste aflevering.