Artiest

Jesse Green - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Jesse Green
Jamaicaanse reggae- en discozanger die in de jaren zeventig zijn visitekaartje achterlaat in de hitlijsten middels de hit ‘Nice And Slow’. De single wordt een grote klapper in 1976, maar afgezien van wat minder grote knallers wordt het daarna stil rond de carrière van de voormalig Pioneers-drummer.
Zijn muzikale loopbaan begint Jesse Green (geboren als Locksley Alphonso Green) bij het Jamaicaase reggae-trio The Pioneers en als drummer bij Jimmy Cliff. Wanneer hij uit de schaduw stapt en een solocarrière begint, lijkt het raak. Met soul/disconummer ‘Nice And Slow’ scoort de zanger namelijk meteen een internationale hit. De single verkoopt liefst anderhalf miljoen exemplaren en belandt in Nederland in 1976 op de eerste plek van de hitlijst en verblijft daar enkele weken.

Discoklassieker

Enkele disconummers volgen, waaronder ‘Come With Me’, ‘Will You, Won’t You’ en ‘Flip’. Het worden niet meer dan bescheiden hits - al bereikt ‘Flip’ hier toch nog een zesde plek - en Green verdwijnt van het hit-toneel. ‘Nice And Slow’ wordt vandaag de dag echter alom gezien als een bonafide discoklassieker en Green treedt nog steeds op.

Nummers Jesse Green