Artiest

Joey Dee & The Starlighters - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Joey Dee & The Starlighters
Joey Dee & The Starlighters is een Amerikaanse pop/rock’n’rollgroep die haar hoogtij dagen viert in het begin van de jaren zestig ten tijde van de twist-rage. Ze zetten de club Peppermint Lounge op de kaart, spelen in films en touren met The Beatles. Ondanks afnemend succes vanaf eind jaren zestig, tourt de groep nog steeds in de Verenigde Staten.
The Starlighters (ookwel: The Starliters) wordt eind jaren vijftig opgericht en na een handvol singles ontdekt. Ze spelen een concert in een club genaamd de Peppermint Lounge waar die avond toevallig twee filmsterren de tijd van hun leven hebben. De volgende dag staat dat feit in de kranten met als gevolg dat de toeloop explodeert. Zowel de groep als zaal behalen internationale bekendheid, zeker wanneer er meer sterren - van het kaliber Judy Garland, John Wayne en Truman Capote - gesignaleerd worden.

The Rascals

Gekoppeld aan de populaire dans the twist raakt de loopbaan van de band in een stroomversnelling. Men speelt in twee films en in 1963 toert de groep door Europa. Met The Beatles als voorprogramma. Een deel van de groep splitst zich later af en vormt The Rascals, maar zanger Joey Dee gaat - met minder succes - door met verschillende incarnaties van de band. De groep treedt heden ten dage dan ook nog steeds op.

Nummers Joey Dee & The Starlighters