Artiest

Fools Garden - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Fools Garden
Duitse popgroep die drie jaar na oprichting vanuit het niets een grote hit scoort in Azië en Europa met het liedje ‘Lemon Tree’, afkomstig van hun derde album Dish Of The Day. In 2003 wordt een groot deel van de leden vervangen en vervalt de apostrof in de bandnaam.

Lemon Tree

Fool’s Garden debuteert in 1991 met een titelloos album en boekt in Duitsland wat succes met de single ‘Wild Days’, die in een commercial voor een grote winkelketen wordt gebruikt. Internationaal succes volgt enkele jaren later als cd Dish Of The Day een enorme hit oplevert in de vorm van ‘Lemon Tree’. Fool’s Garden vestigt daarmee de naam in zowel Europa als Azië. Een hit van dergelijk formaat wordt daarna niet meer gescoord, maar de Duitsers blijven gewoon doorgaan met platen maken en optreden.

Rusland

In 2003 wordt een deel van de band vervangen door nieuwe gezichten. De bandnaam wordt ook ietsje aangepast; de apostrof verdwijnt en de naam is vanaf dan Fools Garden. In 2005 beleven de heren een live-hoogtepunt wanneer ze in Rusland optreden voor maar liefst 100,000 man.

Nummers Fools Garden