Artiest

Hot Chocolate - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Hot Chocolate
Pop/soulband uit Engeland die in de jaren '70 en '80 veel grote hits scoort met o.a. 'You Sexy Thing', 'Every 1's A Winner' en 'It Started With A Kiss'. Hot Chocolate debuteert in 1970 op het Apple-label van de Beatles.

Dankzij de goedkeuring van John Lennon krijgt Hot Chocolate een kans op succes. In 1969 verandert de Jamaïcaanse zanger Errol Brown de tekst van het nummer 'Give Peace A Chance' en maakt er een reggeanummer van. Als hij het wil uitbrengen, wordt hem uitgelegd dat zoiets niet mag zonder toestemming van de auteur. Wat doe je dan? Je stuurt je demo op naar de auteur (John Lennon).

Gratie van Lennon

Lennon is erg gecharmeerd van de variant van Brown en biedt aan het nummer uit te brengen op het Apple-label. De bandnaam 'The Hot Chocolate Band' wordt bedacht door een secretaresse bij Apple en wordt later veranderd in Hot Chocolate.

'You Sexy Thing'

De band brengt in 15 jaar tijd zo'n dertig hits uit en scoort in Engeland in ieder van die 15 jaren een nummer één hit. Het nummer 'You Sexy Thing' wordt in veel reclames en films gebruikt en geldt inmiddels als hun klassieker.

Royal

De populariteit van Hot Chocolate reikt zelfs tot in koninklijke kringen. Voorafgaand aan het huwelijk van Prins Charles en (Lady) Diana Spencer treedt Hot Chocolate op bij een receptie in Buckingham Palace.

Tijd voor de familie

De band gaat in 1985 uit elkaar, omdat Brown meer tijd met zijn gezin wilt doorbrengen. Maar in 1990 en 1993 maakt hij een kleine solo comeback. Hij zingt bij een aantal tv-optredens de oude Chocolate hits. The Full Monty , waarin 'You Sexy Thing' als stripteasenummer voorkomt, zorgt in 1997 voor een korte heropleving van de populariteit van de band.