Artiest

Amazulu - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Amazulu
Britse pop- en skaband die op de drummer na uit vrouwen bestaat en een aantal hits in de jaren '80 scoren. Het bekendste werk van de band zijn de liedjes 'Too Good To Be Forgotten' en 'Montego Bay'.

De band wordt opgericht in 1982 bestaande uit zangeres Annie Ruddock, bassiste Claire Kenny, saxofoniste Lesley Beach, percussioniste Sharon Bailey, gitariste Margo Sagov en drummer Nardo Bailey. De naam is geleend uit het Zulu, het betekent het Hemelse volk.

Eerste succes

De overwegend vrouwelijke band mag komen opdraven in de BBC-programma's The Young Ones en Top Of The Pops. Dit helpt de band aan het eerste succes met het bescheiden hitje 'Cairo'. In de zomer van 1985 breekt Amazulu in Engeland door met het nummer 'Excitable'. Een jaar later komt het debuutalbum Amazulu uit.

Trio

Drie leden verdwijnen na het succes van de singles 'Too Good To Be Forgotten' en 'Montego Bay' eind 1986 uit de band. Amazulu bestaat vanaf nu nog uit het drietal Anne-Marie Ruddock, Sharon Bailey en Lesley Beach.

De opvolger

In 1987 brengt het overgebleven drietal het tweede album Spellbound uit. Helaas worden het album en de bijhorende singles niet zo'n succes als het werk van het zestal.