Artiest

Mart Hoogkamer - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Mart Hoogkamer
Mart Hoogkamer is een ras-entertainer in hart en nieren. Hij zit vanaf jonge leeftijd in de muziek. Zijn fans geven hem ook wel de bijnaam Willy Alberti, omdat zijn stem gelijkenissen vertoont. Met nummers als ‘Lekker leven’, ‘Stappen’ en ‘Jij bent gemaakt voor mij’ gooit hij hoge ogen. Ook gaat hij in 2020 viraal op social media met het nummer ‘Unchained melody’ die hij op het strand in Spanje zingt.

Naam: Mart Hoogkamer
Geboortedatum: 5 mei 1998
Genre: Volks
Grootste hits: Lekker leven, Stappen & Jij bent gemaakt voor mij


Wie is Mart Hoogkamer?
Mart is geboren op 5 mei 1998 in Leiden. Hij is een Nederlandse volkszanger in hart en nieren. Zijn eerste stap in zijn carrière zet hij in 2008 als hij tien jaar oud is. Inmiddels is Mart al een tijdje bezig in het vak en wordt Mart ook wel eens Willy Alberti genoemd doordat mensen veel overeenkomsten horen in zijn volwassen stem.

Het begin van Mart zijn carrière
Mart begint al op tienjarige leeftijd met zingen. Hij doet in 2008 mee met het programma ‘Kinderen zingen met sterren’ en zingt samen met Gordon. Hij eindigt in de finale en wordt tweede. In 2016 doet hij mee aan het RTL-programma Holland’s Got Talent. Mart bereikt de finale en zingt een lied van Willy Alberti. Hiermee wordt hij tweede van het achtste seizoen. Dat jaar tekent hij ook een contract bij Sony Music.

Singles
In februari 2017 brengt hij zijn eigen eerste solonummer ‘In mijn droom’ uit, geschreven door Bram Koning en Hans Aalbers. Hierna komt hij in het voorjaar met de single ‘Lekker leven’ die inmiddels ruim over de miljoen streams zit. Dat jaar brengt hij op 5 oktober nog een nummer uit, genaamd ‘Als de zon even schijnt’. In 2018 brengt Mart die nummers uit die veel aandacht krijgen op Nederlandse en Belgische radio. Het gaat om de nummers ‘Zomaar verliefd, ‘Stappen’ en ‘Voor jou’ waarvan er één echt uitspringt. Zijn nummer ‘Stappen’ wordt namelijk erg goed ontvangen in de kroegen, want het is een echte meezinger!

Toppers in Concert
In 2018 doet Mart mee aan het televisieprogramma ‘Topper gezocht’ waarbij De Toppers op zoek zijn naar een nieuwe topper. Ook hier behaalt Mart de finale en komt wederom op de tweede plaats terecht. Dit heeft als resultaat dat hij samen met Mike Peterson en Bart Brandjes mag optreden tijdens de halftime show van de Toppers in Concert in de Johan Cruijff ArenA.

Covers
Op 4 april 2019 brengt hij het nummer ‘Mijn liefste mama’ uit. Het is een vertaling van het Italiaanse nummer ‘O’ solo mio’. Dat jaar maakt hij ook een cover van het nummer ‘Ik kan je niet vergeten’ van André Hazes. Om het jaar mooi af te sluiten brengt Mart voor zijn fans een kerstnummer uit. Hij neemt ‘Eenzame kerst’ op van André Hazes.

Duetten
Als gevolg van het programma ‘Holland’s Got Talent’ nemen Willeke Alberti en Mart in 2016 een nieuwe versie op van het nummer ‘Lachen, beetje huilen’ als eerbetoon aan Willeke haar vader Willy Alberti.

Eind 2019 brengt hij zijn eigen nummer ‘Ik laat je gaan’ uit. Mart doet voor hem iets nieuws, hij betrekt namelijk rapper Lange Frans bij het nummer, een unieke combinatie!

Internationaal succes
Het jaar 2020 brengt Mart een hele hoop moois. Niet alleen brengt hij het nummer ‘Jij bent gemaakt voor mij uit’, maar krijgt hij ook nog internationaal succes. Mart is even een weekendje weg naar Spanje. Hij zit daar lekker op het strand met een biertje in zijn hand een liedje te zingen. Een vriend van hem filmt Mart en gooit dat even later online op social media zonder verwachtingen. Hij zingt het nummer ‘Unchained melody’ van The Righteous Brothers. De video ontploft op social media met tientallen miljoenen views. Binnen no-time staat Mart zijn telefoon roodgloeiend. De mensen willen graag weten wie deze jongen is en waar hij zo lang heeft gezeten. Hij wordt bij verschillende radio- en televisieprogramma’s uitgenodigd en zijn carrière krijgt een enorme boost. Mart is niet langer alleen in Nederland populair, maar over de hele wereld. Mart is nog niet terug uit Spanje of hij zit al in de studio om ‘Unchained melody’ op te nemen. Zo brengt hij het nummer dat jaar nog als single uit.

Sweet Memories
Eind 2020 organiseert Mart een livestream concert in de Leidse Schouwburg. Tijdens het concert zingt hij Nederlandse en Engelse nummers zodat al zijn fans kunnen genieten van hem. Hij brengt hiervan een album uit met dezelfde naam als het concert: ‘Sweet Memories’. Het concert wordt uitgezonden door Sterren NL en is in losse delen te bekijken via het Youtube-kanaal van Sterren NL.

Mart is een geboren entertainer die er een feestje van maakt op grote en kleine podia!