Artiest

Alizee - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Alizee
Franse zangeres die in 2000 op 16-jarige leeftijd een nummer 1-hit scoort in haar thuisland met 'Moi... Lolita'. Alizéé zingt met haar tweede single 'L'Alizée' in Frankrijk nog een hit op haar naam, maar deze is in Nederland een stuk minder succesvol. Beide singles zijn terug te vinden op het album Gourmandises. In totaal worden er, wereldwijd, meer dan 4 miljoen exemplaren van het album verkocht. De songteksten zijn afkomstig van Mylène Farmer. In 2003 verschijnt Mes Courants Electriques.

Alizée wordt in 1984 geboren in Ajaccio, een plaatsje aan de kust van Corsica. Ze begint op 4-jarige leeftijd met danslessen. Daarna gaat ze ook op zang- en acteerles. Wanneer ze 16 is, wordt ze wereldberoemd in Frankrijk. De producers Laurent Boutonnat en Mylène Farmer (bekend van haar hit 'Desenchentee') zoeken een zangeres voor hun nummer 'Moi... Lolita'. Alizée is de gelukkige.

Moi... Lolita

Sinds de eerste uitzendingen van het liedje 'Moi... Lolita' op de Franse radio en televisie is er een enorme vraag naar de single. In totaal gaan er van de single meer dan 1,2 miljoen singles over de toonbank. Maanden staat het liedje op de eerste plaats van de Franse hitlijsten. Van het album Gourmandises (Frans voor 'lekkernijen') wordt in Frankrijk een aantal miljoen exemplaren van het album verkocht.

One hit...

De songteksten zijn afkomstig van Mylène Farmer, die zich voor de teksten heeft laten inspireren door Alizée's smaak en haar leven. De liedjes gaan over haar jeugd, haar onzekerheid en haar gretigheid. En de liefde, uiteraard. Nederland volgt na Frankrijk. Hier weet 'Moi... Lolita' de Top 10 en de gouden status te bereiken. De opvolger, 'L'Alizée', is een stuk minder succesvol. Mes Courants Electriques uit 2003 levert geen hitsingles op.

Nummers Alizee