Artiest

Kalin Twins - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Kalin Twins
Deze zingende broers Hal en Herbie Kalin - zoals de bandnaam doet vermoeden inderdaad een tweeling - scoren eigenlijk maar één grote hit: ‘When’. Het wordt eind jaren vijftig een succes en ook opvolger ‘Forget Me Not’ doet het nog goed. Vanaf 1977 treden de broers weer sporadisch op. In 2005 overlijdt Hal aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Herbie overlijdt in 2006 aan een hartaanval.
De Amerikaanse tweelingbroers weten aanvankelijk weinig potten te breken met hun singles, maar wanneer ze ‘When’ opnemen blijkt dat een grote hit in de Verenigde Staten en Groot Brittanië. Het duo staat in Engeland zelfs vijf weken op de eerste plek in de hitlijsten. Tijdens enkele shows daar wordt het voorprogramma gedaan door ene Cliff Richard, die net zelf aan de weg aan het timmeren is.

Cliff Richard

Opvolger ‘Forget Me Not’ doet het ook nog goed, maar daarna drogen de hits op en verdwijnt de tweeling van de radar. In 1977 worden ze weer op een podium gesignaleerd. De optredens - soms met jongere broer Jack onder de naam Kalin Brothers - zijn spaarzaam, maar in 1989 nodigt Cliff Richard ze uit voor een optreden in Wembley. Harold komt in 2005 op 71-jarige leeftijd om het leven bijn een auto-ongeluk, zijn broer Herbie sterft elf maanden later - in 2006 - aan de gevolgen van een hartaanval.

Nummers Kalin Twins