Artiest

Wouter Hamel - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Wouter Hamel
Optredens bij PaPaul, Goedemorgen Nederland en TV3 leveren de nodige publiciteit op en in 2005 debuteert hij succesvol op het North Sea Jazz Festival. Hamel heeft veel succes in Nederland en ver daarbuiten met zijn debuutalbum Hamel. Zeker in Japan en Korea wordt hij op handen gedragen.

Eerst rock, dan Jazz 

Wouter Hamel ( 1977) is ooit begonnen in rockbandjes. Pas tijdens zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht leert hij jazz echt waarderen. Mentoren en vocalisten als Denise Jannah, Mark Murphy en Jon Hendricks inspireren hem zich verder als jazz-vocalist te ontwikkelen. De in Amsterdam woonachtige vocalist schrijft zijn liedjes zelf en zijn invloeden zijn divers.

Japan en Korea

Hamel heeft veel succes in Nederland en ver daarbuiten met zijn debuutalbum Hamel (2007). Zeker in Japan en Korea wordt hij op handen gedragen.

Tweede en derde cd

Begin 2009 komt zijn tweede cd uit met de titel Nobody's Tune. Op dit werkstuk is de muzikale variatie nog groter en hoor je invloeden uit de pop, klezmer en zelfs Caribische muziek. Ook tekstueel graaft Hamel wat dieper. Zijn derde album Lohengrin produceert hij zelf en word beschouwd als zijn meest persoonlijke plaat. De plaat bestaat uit pakkende songs en avontuurlijke arrangementen waarin de swing van de jazz en de rijkdom van de symfonische wereld samenkomen.

Optimist

De zanger is een geboren optimist: 'Het schrijven van songs is voor mij nog altijd geen therapie. Ik doe gewoon mijn werk. Zo benader ik het componeren ook. Sommige dingen zijn uit het leven gegrepen, andere zaken heb ik gewoon uit mijn duim gezogen.'

Nummers Wouter Hamel