Artiest

Michael Bublé - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Michael Bublé
Canadese zanger en acteur die in 2003 zijn debuutplaat uitbrengt. Michael Bublé is meervoudig winnaar van de Canadese Juno Award en wordt 2006 en 2007 genomineerd voor een Grammy Award. Michael Steven Bublé wordt op 9 september 1975 geboren in Burnaby, British Columbia.

Op jonge leeftijd luistert hij veelvuldig naar de jazz-muziek van zijn grootvader. Michael beschouwde hem in zijn jeugd als zijn grootste vriend.

Michael Bublé

Na een aantal EP's en twee albums die Michael in eigen beheer uitbrengt komt in 2003 zijn eerste echte solo-album Michael Bublé uit. Er verschijnen vier singles; 'How Can You Mend a Broken Heart', 'Kissing A Fool', 'Sway' and 'Spider-Man Theme. Het album wordt als snel platina.

Let It Snow

Kort na zijn officiële debuutalbum brengt Michael Bublé in 2003 een kerstplaat uit. Van de EP, getiteld Let It Snow, verschijnen twee singles.

It's Time

Het tweede studio-album van de Canadese zanger verschijnt in 2005. Met It's Time bereikt Michael Bublé het mainstreampubliek. Op het album staan covers van The Beatles en Ray Charles en de hitsingle 'Home'. Tijdens de uitreiking van de Juno Awards in 2006 sleept Michael Bublé vier prijzen in de wacht. Hij gaat er vandoor met de volgende prijzen: 'Pop Album of the Year' (It's Time), 'Single of the Year' ('Home'), 'Album of the Year' (It's Time) en 'Artist of the Year'.

Platina

Call Me Irresponsible, het derde studio-album van de zanger verschijnt in 2007. De eerste single van dat album is 'Everything'. Het album bereikt in Nederland de platina status in september. Een CD bereikt die status als er meer dan 70.000 exemplaren van worden verkocht.

Madison Square Garden

In juni 2009 komt de CD/DVD Michael Bublé Meest Madison Square Garden uit. De DVD bevat de gelijknamige concertregistratie en o.a. beelden van Bublé’s emotionele bezoek aan de Blue Note Club waar hij voor het eerst optrad als nog onbekende zanger. Ook staan er twee nieuwe nummers op de DVD: ‘Sway’ en ‘That’s Life’.

Crazy Love

2009 is een productief jaar voor Bublé, in oktober 2009 komt zijn vierde studio-album Crazy Love uit. De plaat gaat in première op NPO Radio 2. 'Haven't Met You Yet' klinkt catchy en poppy en weet ook op NPO 3FM airplay te scoren.

To Be Loved

In het voorjaar van 2013 komt de nieuwe cd 'To be Loved' uit met als single een cover van Frank Sinatra getiteld 'You Make Me Feel So Young'. De tweede single is 'Who's Loving You'.