Artiest

Lucille Starr - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Lucille Starr
Canadese zangeres - en jodelaar - die aanvankelijk met haar man Bob Regan populairteit vergaart in het duo The Canadian Sweethearts. Haar grootste succes komt in de jaren zestig met de door Herb Alpert geproduceerde solosingle ‘The French Song’ dat ook in Nederland een hit wordt. Wanneer The American Sweethearts stopt, gaat Starr verder als soloartieste.
Starr start haar zangcarrière in een koorgroep genaamd Les Hirondelles. Vervolgens stroomt ze door naar de Keray Regan Band als leadzangeres. Met gitarist Bob Regan gaat ze daarna als duo verder. De twee trouwen en spelen een mix van pop, country en rockabilly en maken enkele singles. Hun succesvolle shows in Amerika en Canada levert het tweetal al snel de de bijnaam ‘The Canadian Sweethearts’ op.

The French Song

In 1963 tekenen ze een contract bij Herb Alpert’s A&M records. Het levert ze in Noord-Amerika wat hitjes op in de vorm van ‘Hootenanny Express’ en ‘Looking Back To See’. Starr neemt ook een door Alpert geproduceerde solosingle op, ‘The French Song’. Dat blijkt een internationale hit. In Nederland staat het nummer 19 weken in de hitparade en bereikt zelfs de eerste plaats. Het maakt van de zangeres een wereldster.

Jodelen

In 1977 stopt The Canadian Sweethearts als Bob en Lucille scheiden. Starr gaat daarna als soloartieste verder. Ze blijft erg populair - ook in Nederland - , maar scoort geen hits meer. In Amerika is ze ook nog te horen in televisieserie The Beverly Hillbillies, waar ze voor een personage het jodelen verzorgt.