Artiest

Modern Talking - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Modern Talking
Duits duo dat discomuziek maakt en daarmee van 1985 tot en met 1987 wereldwijde bekendheid krijgt. Het duo bestaat uit Tomas Anders en Dieter Bohlen. In 1998 hebben ze een comeback wanneer ze hun oude nummers in een nieuw housejasje steken. Hun muziek kenmerkt zich door makkelijk in het gehoor liggende liedjes en de hoge noten.

In hun debuutjaar 1985 verschijnen de eerste twee albums van de band, The First Album en Let’s Talk About Love. Ready For Romance en In The Middle Of Nowhere volgen in 1986. Een jaar later worden de albums Romantic Warriors en In The Garden Of Venus uitgebracht.

Bekendste hits

De bekendste hits van Modern Talking zijn ‘You’re My Heart, You’re My Soul’, ‘You Can Win If You Want’, ‘Cheri Cheri Lady’, ‘Brother Louie’, ‘You Are Not Alone’, ‘Win The Race’ en ‘TV Makes The Superstar’. 

Voorlopig einde

De vrouw van Thomas, Nora gaat zich in de jaren ’80 meer en meer bemoeien met de band. Dit leidt in 1987 tot het voorlopige einde van Modern Talking.

Comeback

Nadat Thomas scheidt van zijn vrouw krijgen Dieter en Thomas weer contact met elkaar. Dit leidt tot het verschijnen van een nieuw album Back For Good in 1998, met daarop nieuwe versies van oude successen.

Einde carrière

Het album Alone komt uit in 1999 en in 2000 is er het album 2000-Year Of The Dragon. 2001 is het jaar van America en Victory wordt in 2002 uitgebracht. Het duo beëindigt zijn carrière met de albums Universe en The Final Album in 2003.

Stelen

Modern Talking stopt definitief in 2003 wanneer Dieter Thomas beschuldigt van het stelen van geld uit de bandkas. Het laatste optreden van de band is in juni 2003 in Berlijn.

Idols

Dieter Bohlen is in Duitsland daarna echter nog vaak op de tv te zien. Hij wordt juryvoorzitter van de Duitse variant van Idols, 'Deutschland sucht den superstar'.