Artiest

The Script - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Script
Danny O’Donoghue, Mark Sheehan en Glen Power uit Dublin zijn samen de Ierse pop-/rockband The Script. Hun doorbraak komt met het titelloze debuutalbum uit 2008. Het nieuwste album is van 2017 en heet Freedom Child.

Bandleden Mark Sheehan en Danny O'Donoghue zijn jeugdvrienden en voormalige producers die gewerkt hebben voor onder andere Britney Spears, Boyz II Men en TLC. Uiteindelijk keren ze terug naar Ierland, waar ze samen met Glen Power een nieuwe band vormen.

Debuutalbum

De debuutsingle van The Script doet het vooral goed in eigen land, maar al bij het tweede nummer is het internationaal raak. 'The Man Who Can't Be Moved' scoort airplay in heel Europa en zorgt samen met het titelloze debuutalbum uit 2008 voor de doorbraak van Danny, Mark en Glen. In 2009 volgt de single 'Breakeven' die een platinum status krijgt.

Science & Faith

In de herfst van 2010 komt de band met het tweede album Science & Faith. Ondertussen houden de mannen hun fans op de hoogte met video's en berichten op internet. Zo wordt ook de eerste single van dit tweede album 'For The First Time' bekend gemaakt. Het nummer komt in juli 2010 uit en is een groot succes. In januari 2011 volgt de tweede single van het album, genaamd 'Nothing'.

Number three

De band maakt in juni 2012 bekend dat er een derde plaat aan komt met de titel #3. 'Hall Of Fame' is de leadsingle, in dit nummer hoor je ook Will.I.Am, waar zanger Danny op dat moment mee samenwerkt voor het tv-programma The Voice UK. Het wordt een hit.

BRIT Awards

The Script wordt voor een BRIT Award genomineerd in de categorie 'Best International Band'. Helaas voor hen wint The Black Keys.

No Sound Without Silence

Tijdens hun uitgebreide tour door Europa, Noord-Amerika, Azie en Australie (in 2013) gaat de Ierse band aan de slag met muziek voor een vierde album. De mannen hebben tijdens hun ritjes in de tourbus genoeg tijd en inspiratie voor nieuwe songs. Het resultaat is de plaat No Sound Without Silence, die in september 2014 uitkomt. Het nummer 'Superheroes' komt in juli al uit en wordt 3FM Megahit. Na dit album, en de bijbehorende tour, houdt de band een jaar pauze. 

Freedom Child

Begin 2017 worden er sneak peeks van de nummers van het nieuwe album gedeeld. In de zomer blijkt dat het vijfde album Freedom Child gaat heten en richting het eind van het jaar uitkomt. "Rain is één van de laatste liedjes die we hebben geschreven," vertelt zanger Danny over het eerste nieuwe nummer van de plaat. "Hij is anders. Meer upbeat en minder serieus dan mensen misschien van ons gewend zijn."