Artiest

Madness - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Madness
Engelse skaband die eind jaren '70 en begin jaren '80 hits scoort met o.a. 'One Step Beyond' en 'Nightboat To Cairo'. Madness haalt twee keer de Top 5 in Nederland met 'Baggy Trousers' en 'Embarrassment'.

De eerste single heet 'The Prince' (1979), en is een eerbetoon aan de Jamaicaanse ska-muzikant Prince Buster, naar wiens eerste single 'Madness' de groep vernoemd wordt. Hierna komt in 1979 het album One Step Beyond uit, dat meer dan een jaar lang in de Britse charts bleef staan. Hun nummer 'Our House' bereikte een nummer 1-notering in de Verenigde Staten. De groep bracht in totaal 24 singles en 8 albums uit.

Concerten

In 1984 verliet Mike Barson de groep, maar hij kwam korte tijd later weer terug. Anno 2005 treedt Madness nog steeds op, getuige hun concert van 19 juli 2005 in de Melkweg in Amsterdam. Onder de naam "The Dangermen" spelen ze nummers uit de begintijd van de ska en reggae. In oktober 2005 staat de band in de Heineken Music Hall.

Festivals

In de zomer van 2006 speelt de band op verschillende Europese festivals. In de tussentijd werken de bandleden ook aan nieuw materiaal. In februari 2007 komt de single 'Sorry' uit als voorproefje op wat komen gaat. Het album The Liberty Of Norton Folgate staat gepland voor mei 2009. Eind mei van 2009 staat Madness op Pinkpop.