Artiest

Maarten van Roozendaal - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Maarten van Roozendaal
Maarten van Roozendaal is een Nederlandse zanger, liedjesschrijver, muzikant en theatermaker die een twintigtal theatervoorstellingen en vele theaterprijzen achter zijn naam heeft staan.

Voordat Van Roozendaal in de jaren '90 besluit dat theater definitief zijn bestemming moet worden speelt hij als zanger, toetsenist en drummer in diverse popbands. Hij maakt in bijna twintig jaar 21 theatervoorstellingen waarvoor hij meerdere theaterprijzen ontvangt.

Ook schrijft hij muziek voor meerdere tv-programma's waaronder Knoop In Je Zakdoek en Schooltelevisie. In 1998 muziek voor de succesvolle tv-serie Otje van het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt.

Theaterprijzen

In 1994 wint Maarten van Roozendaal zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival, in 1998 De Zilveren Harp, in 2000 De Annie M.G.Schmidtprijs voor zijn lied 'Red Mij Niet'. In 2008 ontvangt hij De Poelifinario voor het programma Het Wilde Westen en in 2011 de Dirk Witte Prijs voor zijn gehele oeuvre.
Ook wint hij in 2006 met Bob Fosko en Pierre van Duyl De Gouden Mus voor hun Paradevoorstelling Nog Meer Rottigheid en in 2007 een Zilveren Krekel met Stormgek, een familievoorstelling met theatergroep Het Huis aan de Amstel.

Ziekte

Dan blijkt de zanger ongeneeslijk ziek te zijn. In februari 2013 wordt bekend gemaakt dat Maarten van Roozendaal aan longkanker lijdt. Vijf maanden later overlijdt hij op 51-jarige leeftijd. 

Nummers Maarten van Roozendaal