Artiest

Eternal - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Eternal
Eternal is een Britse R&B groep die in de jaren '90 de hitlijsten bestormt met liedjes als 'Angel of Mine', 'I Wanna Be The Only One’ en 'I Am Blessed'. De groep bestaat aanvankelijk uit Easther en Vernette Bennett, Kelle Bryan en Louise Nurding. Laatstgenoemde verlaat na enige tijd de groep. Eternal brengt tussen 1994 en 1999 vijf albums uit, waaronder Before the Rain (1997) en Eternal (1999).

Eerste meidengroep met miljoenenalbum

In 1993 heeft het kwartet voor het eerst succes met de hitsingle ‘Stay’. De single is  de scorende track van het album Always & Forever. Met dit album is Eternal de eerste meidengroep die meer dan een miljoen exemplaren van een album verkocht in de het Verenigd Koninkrijk.

Louis Nurding verlaat in 1996 de groep om haar geluk te proeven in Amerika met een solo carrière.  Met enig succes.  Eternal gaat als trio door en brengt het tweede album Power of a Woman uit.

Disney

Eternal boekt in het Verenigd Koninkrijk en Europa successen, maar wil in Amerika niet van de grond komen. In 1996 worden ze gevraagd de soundtrack voor de Disney-film De Klokkenluider van de Notre Dame, ‘Someday’, te zingen. Wat de deur open lijkt te doen naar de VS. Maar om onbekende reden gebruikt de Amerikaanse versie van de tekenfilm het nummer niet.

I Wanna Be The Only One

In 1997 krijgt de Amerikaanse zanger BeBe Winans een vinger in de pap en neemt met Eternal de single ‘I Wanna Be The Only One’, dat jaar het best verkopende single in het Verenigd Koninkrijk. Uit dat nummer vloeit het derde album Before The Rain.

Laatste jaren

In 1998 verlaat ook Kelle Bryan de groep, waardoor de gezusters Bennett als duo verder moeten. In de twee jaren die volgen namen ze nog een zanger aan; TJ, die nog al snel de groep verlaat. Eternal, bestaand uit Easther- en Vernette Bennet, brengen in 1999 hun laatste single, ‘What'cha Gonna Do’, uit. Door het tegenvallende succes worden de zusters door EMI ontslagen in 2000.