Artiest

Kid Creole & the Coconuts - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Kid Creole & the Coconuts
Met een combinatie van jazz, disco en salsa weet het Amerikaanse Kid Creole & The Coconuts in Nederland de hitlijsten te bereiken met de single ‘Annie, I’m Not Your Daddy’. Er volgen in de jaren tachtig nog enkele andere hits. Kid Creole is daarna te zien in disco-musical Oh! What a Night.

Voordat hij zichzelf Kid Creole noemt speelt de van oorsprong Canadese muzikant onder zijn echte naam August Darnell in verschillende bands, maar zonder echt succes. In 1980 vormt hij The Coconuts en verandert zijn naam in Kid Creole - beïnvloed door de Elvis Presley film King Creole. Twee jaar later breekt de groep door met het album ‘Tropical Gangsters’, dat een aantal hits oplevert, waarvan ‘Annie, I’m Not Your Daddy’ de grootste wordt.

Prince

De daaropvolgende jaren is er op het creative vlak meer succes als op het commerciële, zo is de groep te zien in een aantal films waaronder Against All Odds en New York Stories. De originele Coconuts stappen op - en vormen tezamen de groep Boomerang -, maar Kid Creole gaat door met een nieuwe line-up. Het door Prince geschreven ‘The Sex Of It’ wordt in 1990 een bescheiden hitje en de groep blijft ook live optreden. Daarnaast is Kid Creole in Groot-Brittanië te zien in de disco-musical ‘Oh! What a Night’.