Artiest

Natalie Imbruglia - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Natalie Imbruglia
Zangeres die, net als Kylie Minogue en Jason Donovan, begint als actrice in de soapserie Neighbours. Natalie Imbruglia stapt uit de serie om muziek te maken en scoort een wereldit met 'Torn'. Dat succes weet ze daarna nooit meer te evenaren. White Lillies Island uit 2001 levert geen hits op.

Natalie Imbruglia dankt haar bekendheid in eerste instantie aan de Australische soap 'Neighbours', waar ze een aantal seizoenen de rol van Beth Brennan op zich neemt. Eind 1996 verhuist ze naar Londen waar ze de poppy rock cd Left Of The Middle opneemt. Ze wordt daarin bijgestaan door voormalig Cure bassist Phil Tornally en Radiohead producer Nigel Godrich. Natalie heeft aan negen van de twaalf songs meegeschreven.

Vriendjes

Natalie Imbruglia is ook bekend om haar beroemde vriendjes, bijvoorbeeld David Schwimmer (Ross uit Friends) en Lenny Kravitz. In 2003 trouwt de zangeres met Daniel Johns, frontman van de Australische rockband Silverchair. Ze houden er een LAT-relatie op na, want Natalie woont in Engeland, terwijl Daniel in Australië verblijft. In januari 2008 maken de twee bekend te gaan scheiden. In de jaren daaropvolgend scharrelt Natalie met onder meer Prince Harry en David Schwimmer (Amerikaanse acteur).

Torn

De single 'Torn' uit 1997 is ook in Nederland een groot succes. Het duurt jaren voordat er een nieuw album van Natalie Imbruglia in de winkels ligt. Bijna vier jaar later, eind 2001, komt ze dan eindelijk met White Lilies Island. De eerste single van dit album heet 'That Day' en krijgt de nodige airplay. 'Wrong Impression' is regelmatig op de clipzenders te zien, maar ook deze single wordt geen succes.

In de daaropvolgende jaren brengt Natalie nog de albums Counting Down The Days (2005) en Come To Life (2009) uit.

Acteerwerk

Aan het einde van de Zeroes verhuist Natalie naar Los Angeles om zich te richten op acteerwerk. De zangeres speelt in de daaropvolgende jaren in meerdere films, waaronder de film Closed For Winter (2009), waarin ze de hoofdrol heeft.

Male

Na zes jaar komt Natalie in juli 2015 met een nieuw album. De plaat Male bevat twaalf covers van bekende nummers, dus geen eigen werk. De covers lopen uiteen van vrolijke, uptempo nummers naar wat rustigere en ietwat oudere nummers. Zo covert de zangeres 'Friday I'm In Love' van The Cure, maar ook 'The Waiting' van Tom Petty.

Nummers Natalie Imbruglia