Artiest

Icehouse - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Icehouse
Australische band die in 1981 doorbreekt in Amerika. Icehouse is opgericht in 1980 onder de naam Flowers. De eerste single onder de naam Icehouse, getiteld ‘Hey Little Girl’ wordt meteen een hit. Ze halen de Amerikaanse hitlijsten met het nummer ‘We Can Get Together’. Maar een echte knaller maken ze in de vorm van ‘Crazy’.

Zanger, gitarist en songwriter Iva Davies richt in 1980 samen met Athony Smith (toetsen), Keith Welsh (bas) en John Lloyd (drums) de band Flowers op. Ze worden bekend in Australië met hun nummer ‘Can’t Help Myself’.  Onder deze bandnaam nemen ze hun eerste album, getiteld Icehouse op. Om problemen met een Schotse band genaamd Flowers te voorkomen veranderen ze vrij snel hun bandnaam in de naam van hun eerste album.

Internationaal

Hierna gaat de band internationaal. De eerste single onder de naam Icehouse, getiteld ‘Hey Little Girl’ wordt meteen een hit. Ze halen de Amerikaanse hitlijsten met het nummer ‘We Can Get Together’. Maar een echt grote hit krijgen ze met het nummer ‘Crazy’. Dit nummer wordt door de top 10-hit ‘Electric Blue’ opgevolgd. De band wordt door artiesten als David Bowie en Peter Gabriel gevraagd mee op tour te gaan.

Nummers Icehouse