Artiest

Brigitte Kaandorp - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Brigitte Kaandorp
In 1983 wint Brigitte Kaandorp het Camerettenfestival. De Nederlandse cabaretière scoort samen met Herman Finkers in 1990 een grote hit met 'Duet'. In 2006 ontvangt Kaandorp de Gouden Harp. In 2009 wordt ze benoemd tot Officier In De Orde Van Oranje-Nassau.

Brigitte Kaandorp speelt als jong meisje viool en op de de middelbare school doet ze mee aan het schooltoneel en maakt ze cabaret met medeleerlingen. Tijdens haar studie Nederlands in Amsterdam begint ze met het schrijven van liedjes. In 1983 doet ze mee aan het Camerettenfestival in Delft waar ook Paul de Leeuw en Hans Liberg  aan meedoen. Tot haar eigen verrassing wint ze het festival.

Grote zalen

Kaandorp stopt met haar studie om zich volledig op cabaret te kunnen richten. In 1987 start zij met haar eerste voorstelling Waar gaat zij helemaal alleen heen. Liedjes zoals 'Lellebel' en 'Annelies van der Pies' zijn een groot succes. De shows Laat mij maar even(1986) en Kouwe Drukte (1988) volgen. Als haar show Waar gaat zij helemaal alleen heen op televisie wordt uitgezonden, wordt de grappenmaakster uitgenodigd in de grote zalen van Nederland.

Toeren

In 1991 vraagt zij de hulp van cabaretier Bert Klunder voor de regie van haar nieuwe programma Kunst. Een succesvolle samenwerking. Klunder zal jaren haar regisseur blijven en samen schrijven ze verschillende shows. Maar Kaandorp zingt ook graag. Met haar album Opname (1998), een serie van 54 concerten, wil Brigitte de aandacht verschuiven naar de liedjes die ze door de jaren heeft geschreven. Eind 2010 toert Brigitte langs pop- en concertzalen. Samen met Cor Bakker en zijn orkest speelt ze Op naar De Kuip!