Artiest

Greyhound - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Greyhound
Britse reggaeband die aanvankelijk onder een reeks andere namen door het leven gaat, maar in 1970 besluit zichzelf Greyhound te noemen. De groep scoort enkele hitjes in de vorm ‘Black And White’ en Henry Mancini-cover ‘Moonriver’, waarna de groep van de radar verdwijnt.
Greyhound vindt haar oorsprong in de jaren ’60. De Britse band wordt aanvankelijk onder de naam The Rudies opgericht door Danny Smith en Freddie Notes. Onder die naam worden al enkele singles uitgebracht. De bandnaam blijft vervolgens variëren; de groep gaat ook nog door het leven onder de namen The Tilermen en Des All Stars. Wanneer Notes de band verlaat en hij vervangen wordt door Glenroy Oakley, wordt de bandnaam voor een laatste keer aangepast, dit keer wordt er gekozen voor Greyhound.

Henry Mancini

De groep scoort een bescheiden hit met ‘Black And White’. Ook Henry Mancini-cover ‘Moonriver’ weet de hitlijsten - in Groot-Brittanië - nog te halen, maar na 1972 verdwijnt de poppy reggae van de groep van de muzikale radar en blijven de hitparades buiten bereik.

Nummers Greyhound