Artiest

Gary Puckett & Union Gap - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Gary Puckett & Union Gap
Amerikaanse popgroep die in de jaren ’60 meerdere hits scoort, maar waarvan ‘Young Girl’ - met een voor die tijd controversiële tekst - internationaal de grootste klapper blijkt. Puckett heft de band in 1971 op en begint een solocarrière, waarmee hij aanzienlijk minder succesvol is. In 1986 wordt hij gevraagd om mee op tournee te gaan met The Monkees. De zanger treedt anno 2008 nog steeds op met zijn populairste materiaal in het zogenaamde oldies-circuit.

Stem

Zanger Gary Puckett formeert zijn band in 1967. De groep krijgt al snel een platencontract aangeboden en de eerste hit - het nummer ‘Woman Woman’ - is in de Verenigde Staten al snel een feit. Mede dankzij Puckett’s kenmerkende krachtige stemgeluid worden ook de opvolgers grote hits, met name het nummer ‘Young Girl’, dat stof doet opwaaien vanwege de tekst die handelt over een oudere man die de verleiding van een minderjarig meisje probeert te weerstaan.

Solo

De groep wordt na vier jaar opgeheven en Puckett waagt zich aan een solo-carrière. Een explosieve loopbaan zoals hij die met zijn band maakt, zit er echter niet in. Puckett blijft echter een graag geziene gast op de podia met repertoire van zijn oude band. Hij treedt tot op de dag van vandaag nog op in het oldies-circuit.

Nummers Gary Puckett & Union Gap