Artiest

Guy Mitchell - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Guy Mitchell
Een Amerikaanse zanger die van kinds af aan in de showbusiness terechtkomt. Reeds op 11-jarige leeftijd staat hij al onder contract bij Warner Brothers. In de jaren vijftig scoort hij zijn grote successen; hij scoort in de hitlijsten en speelt in Hollywood-films. Mitchell krijgt zelfs een eigen televisie-serie. Hij verkoopt gedurende zijn loopbaan meer dan 44 miljoen platen.
Mitchell wordt in 1927 in Detroit geboren als Albert George Cernik. Al op 11-jarige leeftijd krijgt hij een contract aangeboden bij Warner Brothers. Wanneer hij verhuist naar San Francsico vervalt zijn contract, maar hij blijft bezig met zanglessen. Ondertussen werkt hij als zadelmaker en dient hij bij de marine. Muzikaal zwerft hij wat rond en totdat hij terechtkomt bij Columbia Records.

Frank Sinatra

Cernik verandert zijn naam in Guy Mitchell. Aanvankelijk wil het met de hits nog niet lukken, maar wanneer Frank Sinatra weigert een aantal nummers op te nemen, mag Mitchell zijn plek innemen. Dat is het startsein van een reeks hits, waaronder ‘My Heart Cries For You’, ‘My Truly, Truly Fair’ en ‘Singin’ The Blues’. Mitchell’s populariteit zorgt ervoor dat hij ook in speelfilms gaat acteren. In 1957 krijgt hij zelfs een eigen televisieprogramma. Naast Amerika is hij ook een graag gezien gast op de podia in Engeland. Ook gedurende de jaren tachtig trekt hij daar nog volle zalen. Hij overlijdt in 1999 op 72-jarige leeftijd.