Artiest

Jurk! - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Jurk!
Jurk! is een formatie van Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, ook wel bekend van het tv-programma Draadstaal. De heren besluiten in 2009 de muziek serieuzer te nemen en nemen het album Avondjurk op dat begin 2010 uitkomt.

De cabaretiers/komieken van Jurk! zijn, voordat ze begin 2010 hun debuutalbum Avondjurk uitbrengen, vooral bekend van de televisie. Dennis van de Ven was bijvoorbeeld te zien in 6Pack, Nieuw Dier en De Staat Van Verwarring en Jeroen van Koningsbrugge in Ik hou van Holland, De Lama's en Tussen De Oren. Samen maakten ze het komische programma Draadstaal. Neon Letters is de naam van hun nieuwe tv programma.

Twitter

In 2009 willen Dennis en Jeroen hun muzikale kant meer naar voren laten komen en duiken de studio in. De eerste single die ze uitbrengen is 'Zou Zo Graag' en wordt een regelrechte hit. Dit komt mede door de enthousiaste promotie die Jeroen doet via de netwerksite Twitter waardoor de single meteen op nummer één belandt in de hitlijsten.

Avondjurk

De single komt begin 2010 tegelijk uit met het debuutalbum van het duo, getiteld Avondjurk. Het is een afwisselend album vol rustige, gevoelige, up-tempo, grappige en serieuze nummers geworden. Ondertussen touren ze met de gelijknamige theatershow door Nederland waarbij de nummers worden afgewisseld met dialogen, sketches en zelfs poëzie.

Glitterjurk

In 2012 komt het album Glitterjurk uit. De eerste single 'Kabalis' is al gelijk een groot succes en staat binnen no time op één in de iTunes top 10.