Artiest

Go West - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Go West
Go West is een band dat draait om het duo Peter Cox en Richard Drummie. Ze zijn met name succesvol in de jaren '80 en '90 met hits als 'We Close Your Eyes', 'Call Me' en 'Don't Look Down'.

De gitarist Richard Drummie en zanger Peter Cox vormen Go West halverweg jaren ’80.

Zonder maatschappij

Ze krijgen in 1984 een deal om muziek uit te brengen, maar ze hebben nog geen platenmaatschappij en nog geen band. Als ze een producer vinden brengen ze in eigen beheer ‘We Close Our Eyes’ en ‘Call Me’ uit. Het levert ze een deal op bij het Britse Chrysalis Records. Gitarist Alan Murphy voegt zich bij de band.

Eerste hit

Go West brengt in 1985 ‘We Close Your Eyes’ uit als single bij het nieuwe label en het nummer wordt een top 10-hit in Engeland. Ze ontvangen bij de Brit Awards een jaar later de prijs voor “Best Newcomers”. 

Go West debuutalbum

De band brengt in 1985 het debuutalbum Go West uit. Naast ‘We Close Your Eyes’ en ‘Call Me’ wordt ook ‘Don’t Look Down’ als single uitgebracht. Het album verkoopt helaas niet erg goed in Engeland. ‘Don’t Look Down’ betekent wel de eerste notering van de band in de Amerikaanse hitlijst.

Amerikaanse doorbraak

Het volgende album Dancing On The Couch (1987) betekent voor Go West de doorbraak in Amerika. Ze vervolgen het succes van de vorige single met ‘Don’t Look Down – The Sequel’. In 1990 werkt de band mee aan de soundtrack van de film Pretty Woman. Het nummer ‘King Of Wishful Thinking’ krijgt in 1991 een prijs van de ASCAP, de Amerikaanse organisatie voor auteursrechten, voor de vele airplay op de radio voor het nummer.

Solo

Na het album Indian Summer (1992) en de hit ‘Faithful’ besluit Cox solo te gaan. Hij brengt tot 2010 tien studioalbums uit. Waarvan zijn debuutalbum Peter Cox commercieel gezien het succesvolst is.

Futurenow & 3D

In 2008 komen Cox en Drummie weer bij elkaar brengen ze het album Futurenow uit. Het is het eerste Go West-album in zestien jaar. Hierna maakt het duo drie ep’s met de naam 3D tussen 2010 en 2012.

Nummers Go West