Artiest

Vanessa Williams - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Vanessa Williams
Vanessa Williams is een Amerikaanse actrice en zangeres.

In 1983 wint als eerste Afro-Amerikaanse vrouw de titel van Miss Amerika. Een paar weken later moet ze haar titel alweer opgeven als er naakfoto's van haar verschijnen in het pikante blad Penthouse. Williams verdwijnt daarna niet in de anonimiteit want in 1988 brengt zij haar debuutalbum The Right Stuff uit. De gelijknamige single wordt een hit en ook het nummer 'Dreamin' doet het goed.

Pocahontas

Haar album The Comfort Zone wordt drie jaar later uitgebracht. Op deze plaat staat ook het nummer 'Save the Best for Last' dat een nummer 1-hit wordt. In 1994 weet ze een rol in de musical Kiss of the Spider Woman te bemachtigen. In 1995 neemt zij het nummer 'Colors Of The Wind' voor de Disneyfilm Pocahontas op. Voor dit nummer wint zij een oscar voor Best Original Song.

Acteren

Eind jaren 90 speelt Williams in verschillende films, waaronder EraserSoul Food en Dance with Me. Van 2006 tot 2010speelde zij de rol van Wilhelmina Slater in de Comedyserie Ugly Betty. In 2009 brengt zij ondertussen ook haar achtste studioalbum The Real Thing uit. Van 2010 tot 2012 is ze te zien in de televisieserie Desperate Housewives.